Cabernet Sauvignon Cabo de Hornos
Cabernet Sauvignon Cabo de Hornos
1896 Kč
Původ vína Cabernet Sauvignon CABO DE HORNOS je v údolí Cachapoal a jedná se o 100% čistou odrůdu, která je každý rok vyráběná v limitované sérii maximálně 18000 lahví.
Země | Chile |
---|---|
Oblast | údolí Cachapoal |
Vinařství | Viňa San Pedro |
Druh vína | červené suché |
Odrůdy | 100% Cabernet Sauvignon |
Obsah alkoholu | 14,6% |
Ročník | 2013 |
Podnebí v údolí Cachapoal ovlivňují Andy. Studený vzduch z vrcholů ochlazuje atmosféru. Vinohrad byl vysazený před dvaceti léty, sazenice byly vytipované na základě přirozeného výběru a všechny jsou pravokořenné, neštěpované.
Hrozny byly sbírány koncem dubna, ručně do 10 kg bedniček. Součástí sběru byla i prvotní selekce, druhé třídění proběhlo před odstopkováním. V průběhu zpracování byly hrozny chráněné před oxidací použitím suchého ledu. Po pětidenní studené maceraci při teplotě 8°C proběhlo alkoholické kvašení v nerezových tancích při kontrolované teplotě do 30°C po dobu osmi dnů. K zákvasu byly použity selektované liotilizované kvasinky. Po skončení kvašení zůstalo mladé víno ještě 9 dní ve styku se slupkami z bobulí. Jablečno mléčné kvašení proběhlo samovolně v barikových sudech. Víno zrálo 18 měsíců v těchto sudech z francouzského dubu (70% nových, 30% použitých podruhé). Lahvováno bylo v dubnu 2015.
Před konzumací se doporučuje minimálně hodinu předem dekantace.
Ročník 2013 získal následující ocenění: JAMES SUCKLING – 93 bodů, Wine ENTHUSIAST – 91 bodů, WINE ADVOCATE – 91 bodů, TIM ATKIN TASTING – 95 bodů.