Fusilli al pomodoro spinaci

Fusilli al pomodoro spinaci

69 

Přidat na nákupní seznam Přidat na nákupní seznam
Přidat na nákupní seznam

Bezvaječné suché špenátovo – rajčatové těstoviny ze semolinové mouky vřetenovitého tvaru. Nejčastěji se používají k řidším omáčkám. Název Fusilli pochází pravděpodobně z italského slova „fusile“, což je archaický výraz pro pušky, protože připomínají spirálovitě rýhovanou hlaveň pušky zevnitř. V moderní italštině také může slovo znamenat „malá vřetena“. Ručně se vyrábějí fusilli namotáváním těsta ve tvaru špagety nebo ploché nudle na tenkou tyčku nebo špejli. Jako většina italských těstovin, jsou fusilli v italské kuchyni součástí primi piatti – tedy předkrmu dále jsou používány do salátů nebo s omáčkou.

Země Itálie
Druh bezvaječné, semolinové
Hmotnost 500g

Složení: Semolinová mouka z tvrdé pšenice, voda, špenát, rajčatová šťáva a červená řepa.

Nutriční hodnoty: Energetická hodnota na 100 g 1513 kJ / 356 kCal. Celkem tuky 1,8 g, z toho Nasycený tuk 0,9 g, carbohydráty 72 g, z toho Cukry 3,8 g, proteiny 13,0 g, sůl 0,005 g.

Alergeny: Obiloviny obsahující lepek.